Prezi – Az előadás Magyar oldala

Magyar siker az ásítások csökkentése terén, az unalmas, de kötelező előadásokat változtatja élvezhető, mozgalmas, kreatív bemutatókká a négyéves magyar start up cég a Prezi.

2009-es megalapítása óta a Prezi sikere nemzetközivé vált, ma már tízmillió ember használja a programot, amit több mint száz a világ minden tájáról érkezett ember – és két kutyus – kezel, fejleszt nap, mint nap. Sikere az egyszerű nagyszerűségében van. A használat elsajátítása csupán néhány percet vesz igénybe, de ezzel az egyszerűséggel olyan izgalmas prezentációkat, önéletrajzokat vagy izgalmas illusztrációkat hozhatunk létre amilyet a PowerPointtal soha.

Nem véletlen hogy a nemzetközileg igen ismert TED konferencián (ahol olyan neves előadókat hallhatunk, mint Bill Gates) is már a Prezi vált bevett prezentációs eszközzé. A Preziben ugyanis a jól megszokott, ellaposodott slide-to-slide (dia után dia) rendszer helyett egy háromdimenziós térben zoomolhatunk ki és be. Elhelyezhetjük címünket az előtérben, majd egy kattintással beleszáguldva a felirat mögött rejlő térbe, megjelenik a következő gondolat, aztán fordul a kép és jön a következő. Ezzel a PowerPoint féle Star Wars váltások egy mozgalmas, ötlet folyammá válnak, amit nem csak prezentálásra, hanem az ötletek mind-map-szerű rendszerezésére is használhatunk. Beépíthetünk videókat, diagramokat, sőt mostmár régi PPT előadásainkat is importálhatjuk.

Bár az oldal bekerült az 50 legjobb közé 2012-ben (TIME magazin), és számos egyéb díjat is bezsebelt, az alapítók (Árvai Péter, Somlai-Fischer Ádám, Halácsy Péter) mégsem szálltak el, mármint képletesen nem, hiszen a cég főhadiszállása immár San Fransiscoban található, de a dolgozók számára biztosítnak átjárást a cég budapesti központjával. Támogatják a helyi közösségéket, a cég kampusz nagyköveteként pedig diákok gyűjthetnek értékes tapasztalatokat, ajánló leveleket. Igazi ,kreatív magyar siker sztori, ami sok hasonló startup cég számára jelenti a reményt. Csak így tovább!