Zöldségterrine

A vékonyra csíkozott répát és cukkinit olívaolajon az aprított fokhagymával együtt, fedő alatt dinszteljük puhára. Öntsük alá egy egészen kevés vizet a pároláshoz.

Sózzuk, borsozzuk, ha megpuhult, adjuk hozzá a kis rózsákra szedett brokkolit, ezt is pároljuk pár percet, majd a legvégén adjuk hozzá a spenótot, ezt éppen, hogy fonnyasszuk meg a forró raguban. Öntsük a keveréket fél literes szilikonos formába. A tojásokat keverjük el a tejjel, sóval, borssal, öntsük a zöldségekre.

180 fokra előmelegített sütőben süssük szilárdulásig (kb. 40 perc), majd hagyjuk a formában kihűlni, ezután borítsuk ki, hidegen szeleteljük.

Hozzávalók:

  • 25 dkg cukkini,
  • 25 dkg sárgarépa,
  • 10 dkg brokkoli,
  • 10 dkg leveles spenót,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 4 egész tojás,
  • só,
  • frissen őrölt bors,
  • fél dl tej,
  • 3 ek. olívaolaj