Tésztaszósz

Mosás után a paradicsom felét daraboljuk fel, sózzuk, kezdjük el egy nagy lábosban főzni.

A paradicsom másik felét adagonként tegyük forrásban lévő vízbe, 1-2 perc múlva vegyük ki, hagyjuk enyhén kihűlni, majd húzzuk le a héját.

Tegyük az egész paradicsomokat befőttes üvegbe, szedjünk tele az üvegeket az időközben főzött paradicsomszósz keletkezett híg levével.

Fedő nélkül tegyük az üvegeket 1 órára 120 fokra előmelegített sütőbe, majd 1 óra múlva zárjuk le az üvegeket, dunsztoljuk őket 2 napig.

A szósznak készített paradicsomhoz adjunk egy nagy fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, olívaolajat, sót, borsot, főzzük sűrűre. Töltsük forrón üvegekbe, majd ezt is dunsztoljuk két napig.

 Hozzávalók:

  • 10 kg lucullus paradicsom,

Ebből 5-6 üveg egészben eltett paradicsom lesz és ugyanennyi sűrű, kész tésztaszósz