Vendéglő otthon: Az Angyalosy Lakásétterem

Sok vendéglő hirdeti magát azzal, hogy „házias” ételeket kínál. Tudjuk-e azonban saját konyhánkban reprodukálni a legjobb vendéglők mesterszakácsainak remekműveit?  Pedig nem lehetetlen.

Az otthon vagy vendégségben elköltött vacsorát nem jutna eszünkbe sokcsillagos Michelin-vendéglők mesterfogásaival párosítani. Szakítsunk most a hagyománnyal, azzal, hogy vagyonokat hagyunk luxuséttermekben luxusebédekért, luxusvacsorákért.

A séf helyett háziasszony fogadja a vendégeket

A séf helyett háziasszony fogadja a vendégeket

Az Angyalosy Lakásétterem ideális helyszín mindazoknak, akik vágynak a különleges ízekre, de nem a megszokott, olykor feszélyezett érzést nyújtó éttermi körülmények között. Angyalosy Kata budaörsi lakásában garantált a finom, többfogásos étel és ital menüsor és a barátságos személyzet, akik  a háziasszony mellett gondoskodnak arról, hogy a vendég egy felejthetetlen kulináris élménnyel távozzon az est végén.

Itt valóban háziasszonyról beszélünk, nem séfről (akivel nem is találkozik az étterem vendége), Angyalosy Kata – saját szavával éve – „munkaideje” nagy részét kisfia igényli. Ebből adódóan nem lehet főállású séf; legalább két nappal korábban kell bejelentkezni, és akkor Kata, amint jó háziasszonyhoz illik, kimegy a piacra, megszerzi a hozzávalókat, nekikészül a főzésnek. Ahogy otthon a vasárnapi ebédhez szokás. Csakhogy ő Michelin csillagos éttermek séfjeitől tanulta a gourmet étkezéshez nélkülözhetetlen fortélyokat. Minden fogás eredeti alapanyagokból készül, mellőzve a mesterséges ízfokozókat, tartósítószereket és színezéket. A különleges tészták saját receptek alapján házilag készülnek. A háziasszony még a magyar specialitásokat is hagyományos receptek alapján, saját kreativitását hozzáadva, egyedi módon készíti. Az étlap az évszakokhoz igazodva változik, de Kata figyelembe veszi vendégei kívánságait is. Azaz igény szerint is főz. Megjegyzendő, hogy sokszor idegenek ülnek az asztal körül és az ebéd vagy vacsora végére barátságok szövődnek.

angyalosy_lakásétterem

A vacsora végére összebarátkoznak a különböző helyről érkezett vendégek

Ám gyakran verődnek össze a lakásban baráti társaságok is: a leány- vagy legénybúcsú is kedvelt program, melyeket akár esküvői ebédek követhetnek. S ha valaki szeretné otthon reprodukálni Kata gourmet-fogásait, részt vehet a gyermekeknek és felnőtteknek szervezett főzőtanfolyamokon.

S ha mindez nem elég, ha saját otthonunkban szeretnénk Michelin-csillagos ételeket enni: Kata házhoz megy, azokat elkészíteni.