Il Bacio – Az áruház saját művészeti gyűjteménnyel rendelkezik

Az il Bacio di Stile áruház több mint egy éve nyitotta meg kapuit a belváros szívében, az Andrássy úton. A világörökségi oltalom alatt álló, gyönyörűen felújított épület öt szinten és összesen 5000 m2-en várja a vásárlókat és a látogatókat, több mint 60 világhírű divatmárka és több mint 30 szépségápolási márka termékeivel. Az áruház nem egy szempontból egyedülálló értékeket képvisel és világviszonylatban is megállja a helyét.

A beruházás előtt többen is felhívták a tulajdonos, Gattyán György figyelmét arra, hogy egy ilyen vállalkozás könnyen visszatetszést szülhet. Az áruház azóta azonban nemcsak hogy áll, de még kritikusai szerint is hozzájárul ahhoz, hogy Budapest jobb hely legyen.

„Bármit csinálok, annak van oka. Az valamiért megéri. Nem feltétlenül azért, hogy a bankszámlám egyenlegén még nagyobb összeg szerepeljen. Ha bevételt generál egy befektetés, annak örülök, de a beruházásaim elsősorban értéket teremtenek. A világörökségnek számító Andrássy úton felújítani egy romos épületet, és műemléki pompájában visszaadni a budapestieknek, szerintem értékteremtés. Ebből profitál a kerület, a város és Magyarország is. Maradandó, igényes, egyedi dolgot szerettünk volna alkotni, amelyre miért ne lenne kereslet” – ezt Gattyán György nyilatkozta a közelmúltban. Arra a kérdésre pedig, hogy nem lett volna-e jobb Budapest helyett Prágában luxusüzletet nyitni, így válaszolt: „Bizonyos szempontból igen, de ezt az üzletet szülőhazámba, Magyarországra álmodtam meg. Ezt az áruházat itthon nyitottam meg, mert ezzel képviselek valamit. Létrehoztunk egy olyan épületet, amely mintául szolgálhat mindenkinek, aki az Andrássy úton legközelebb felújít bármit. Ráadásul olyat hoztunk létre, ami a világon nincs még egy.”

IMG_2946

Az áruház kapui mindenki előtt nyitva állnak – nyilatkozta a Taxi magazinnak a marketingosztály egyik munkatársa. – A divat és a szépségápolás iránt érdeklődők testközelből ismerhetik meg a világ legkeresettebb márkáinak termékeit, az építészet rajongói megcsodálhatják az egyedülálló belsőépítészeti megoldásokat, melyek hidat teremtenek a múlt értékei és a jövő technológiai megoldásai között, a kultúra és a művészetek rajongói pedig kortárs magyar és külföldi képzőművészek lenyűgöző alkotásait fedezhetik fel az épületben, hiszen az áruház saját művészeti gyűjteménnyel rendelkezik. Az áruház egyik legújabb üzlete, a Pink Heat PopUp Store folyamatos akciókkal és kedvezményekkel várja a vásárlókat, fiatalos, trendi környezetben, ezzel is tudatosan megszólítva egy szélesebb réteget. A gasztronómia kedvelői az áruház kávézójában élvezhetik a kitűnő minőségű kávékat és teákat, a frissítő italokat valamint a gourmet szendvicseket, desszerteket és péksüteményeket. Az il Bacio di Stilébe tehát mindenképp érdemes ellátogatni, hiszen az áruház Budapest egyik legszebb és legújabb ékessége, mely szeretettel fogadja az érdeklődőket.

A harmadik leggazdagabb magyar

Az il Bacio megálmodója, a most 44 éves Gattyán György édesapja kőműves volt, édesanyja háztartásbeliként dolgozott. Tavaly Magyarország harmadik leggazdagabb embereként tartották számon. 13 éve hozta létre a Livejasmin.com nevű, felnőtt-tartalom szolgáltatást nyújtó webkamerás oldalt, vagyonából sokat költ jótékony célra: a Prima Primissima Alapítvány társalapítója, a Magyar Népművészet és Közművelődés Junior Prima Díj mecénása, a „Docler Holding Új Generáció” Gábor Dénes-díj alapítója. Több filmfesztivál kurátora és zsűritagja is, segítette már az Aranyszem Operatőr Fesztivál és a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál munkáját is.