Ruha teszi a belső harmóniát

Garam Judit 2007-ben alapította az azóta már a nemzetközi divatpiacon is sikerrel jelenlévő NUBU-t. A divattervezővel többek között arról beszélgettünk, miben különbözik az emberek öltözködési kultúrája a világ különböző pontjain, illetve ő milyen öltözékben érzi magát a legjobban.

Ön, mint a NUBU megálmodója, otthon milyen öltözékben érzi jól magát leginkább?

A kényelmes ruhákat részesítem előnyben. Nincs kifejezetten otthoni ruhám, hiszen amit az utcán viselek, ugyanolyan kényelmes, mint egy otthoni ruha. Ez a kényelem jellemzi a NUBU darabokat is.

Elsősorban saját magának készíti a ruháit, vagy szívesen vásárol más világmárkákat is?

Csak saját ruhában járok, egyedül a cipőket vásárolom, amit egyelőre a NUBU nem készít. Nincs kedvencem, de mostanában előnyben részesítem a sportos fazonokat.

Teljesen különböző az egyes kontinenseken élők öltözködése

Teljesen különböző az egyes kontinenseken élők öltözködése

A köztudat elsősorban a párizsi és az angol divatot tartja követendő példának. Vajon létezik-e önálló pesti divat? Melyek ennek jellegzetességei?

Annyiban más talán, hogy másképp kombináljuk a darabokat, illetve az átlag nem nagyon kísérletezik a stylinggal.

Mennyire megfigyelhető egy-egy ország kultúrája, mentalitása a térségre jellemző öltözködési szokásokban? Önök ugyanazt a kollekciót kínálják Magyarországon, mint az Egyesült Államokban és Pekingben? Miben nyilvánulnak meg az esetleges eltérések?

Teljesen különböző az egyes kontinenseken élők öltözködése. Az amerikai piacon egyszerűbb fazonokat keresnek, az európaiak szeretnek kiöltözni, az ázsiaiak pedig extrémebbek. A kollekcióink nagyok, így széles réteget képesek kiszolgálni, mindenki megtalálhatja benne a magának megfelelő fazont.

A kellekcióink nagyok, így széles réteget képesek kiszolgálni

A kellekcióink nagyok, így széles réteget képesek kiszolgálni

Milyen újdonságokra számíthatunk a 2015-ös tavaszi divatban?

Egyre több szín jelenik meg, ez számunkra kihívás, hiszen eddig kevés színnel dolgoztunk.

A NUBU a honlapján közzétett bemutatás szerint kifejezetten a hölgyeknek készít öltözetet. Amennyiben alkalmi ruhákra van egy párnak szüksége, nem feltétlenül szükséges, hogy „egymáshoz öltözzenek”? A férfiak hol szerezhetik be a kísérőjük ruhájához illő öltönyt?

A NUBU Man vonalunk is működik, az Andrássy úti flagship üzletünkben külön szintet különítettünk el csak a férfiak számára. A NUBU almárkája, a NUDE by NUBU kollekciói is tartalmaznak férfi darabokat.

Hogyan fejezhető ki szövetekkel a szabadság, mint életérzés?

A NUBU a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg; letisztult, mégis különleges szabásvonalaival, a kényelem és a funkció összehangolásával finom egyensúlyt hoz létre viselőjének határozott személyisége és kisugárzása között. A kényelem és a különleges, a személyiséghez passzoló darabok magukkal hozzák a szabadság érzését.

Mennyire különbözik egy városi nő öltözködési stílusa a nem városban élőkétől?

Szeretek vidéken lenni, Tihanyban töltöm a hétvégéket. Bár nem falu, én nem választok oda más típusú ruhákat, mint a fővárosba.

A Nubu a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg

A Nubu a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg

Bizonyos szakmák nyilvánvalóan megkövetelik az elegáns öltözködést. Egy ügyvédnő, egy sikeres üzletasszony, egy színésznő sehol sem jelenhet meg slamposan. De valljuk be, időnként nincs energiánk arra, hogy túlságosan választékosak legyünk. Mit javasol, érdemes erőt vennünk magunkon?

Persze, hogy érdemes! Így jobban érezzük magunkat, magabiztosabbak leszünk, és jobban fogunk teljesíteni is.

Mennyire ért egyet a mondással, mely szerint a ruha meghatározza a tudatot?

Ez így van. A NUBU letisztult, személyiséget erősítő darabjaival intellektuális divatot képvisel, meghatározza viselőjének mindennapjait.