Balogh Ildikó

Asztrológus

„A nyugati asztrológiának azzal az ágával foglalkozom, amelyhez a személyre szóló, születési horoszkóp tartozik. Ennek kapcsán még mindig van tévhit az emberekben. Gyakran a jósláshoz illetve azokhoz a leírásokhoz gondolják hasonlónak, amit a magazinokban olvasnak. Ugyan előrejelzést és irányultságokat lehet nézni a születési képletben, ez azonban nem azonos a jövendőmondással.”

„A születési horoszkópban található jelképek azt mutatják meg, hogy az ember életében és jellemében hol vannak a hangsúlyosabb pontok, és mik azok a témák, feladatok, amelyek előtérbe kerülnek. Közelebb kerülhetünk önmagunk és a rejtett képességeink megismeréséhez. Vannak, akik egy adott témában keresnek meg, főleg párkapcsolati és munkahelyi kérdéseket érintően kérnek útmutatást.”

„Minden korban vitatott volt az asztrológia megítélése, ez most is így van. A médiában lévő asztrológiai rovatokban és a közbeszédben csak a születési csillagjegyet veszik figyelembe, amelyek általános információt adnak. Az emberek nagy részét ez mégis befolyásolja. Azt gondolják, ilyen a horoszkóp, és mivel több százezer, ugyanabban a jegyben született személyre nem lehet igaz egy általános információ, ezért ez félrevezeti őket. Ezáltal az asztrológia hitelessége is megkérdőjeleződik.”