Terasz az Alagút felett

Manna az isteni eledel, mely a mennyekből hullt alá az Írások szerint. Ámbátor ez semmiféle földi étellel nem azonosítható be, a Manna Lounge mesterszakácsai – Donkó-Szabó Árpád és Sallai István – mégis szinte mennyei ételkölteményekkel várják vendégeiket. A Palota utca az Alagút Krisztinaváros felőli oldala felett mint helyszín, gyönyörű panorámájával, szintén ezt a mennyei hangulatot szeretné megteremteni: egy idilli tengerparti paradicsomot, ahol minden egyes sarok a kényelmet és a fényűzés atmoszféráját árasztja magából.

Az előtér falán kiállított számos megnyert szakmai díj büszke látványa fogad belépéskor. A megvilágítás és a fények játéka elbűvölő, a bútorok fa- és a földszínei, a barna és a bézs dominálnak, elegáns kontrasztot támasztva a teríték tiszta fehér csillogásával. A nagyteremben D-pult és kis színpad, ahol esténként a helyhez illő igényes zene szórakoztatja a vendégeket. A terasz kis zugaiban elhelyezett párnázott szófák és fotelok hívogatnak meghitt beszélgetésekre a pálmák árnyékában.

A konyha mesterműveit nehéz szavakba foglalni. Előételnek a választásunk a kacsamáj bonbon, grillázsos mandulába forgatva, mellé házi sütésű kalács. Pincérünk elárulja a titkot, hogy a kalács és a kenyérfélék szintén az itteni konyha remekei. A fő fogásnak választott rosé kacsa omlós húsához merész párosításnak tűnik a köretnek az almás pite, rozmaringos málnavelővel, de az ízek finom harmóniája fenséges kombinációnak bizonyul. Partnerem által kikért könnyed, padlizsános bulgur, paradicsomos-sajtos szószban, egyszerűen pazar. A tálalás elegáns és szemet gyönyörködtető, tökéletesen harmonizál az illatok és ízek kavalkádjával. Az étkezésünk koronája a desszert, ami egy csokis-céklás – igen, jól hallják, diszkréten belesütve a tésztába – brownie, mézes-joghurtos öntettel.

Az étterem népszerű helyszíne volt már számtalan céges vacsorának és csillogó esküvői bankettnek, emellett több saját szervezésű rendezvényük is figyelemre méltó. Ilyen például a BORJOUR sétálós-ismerkedős kóstolója, mely egyben egy pop-up vásár designer kiállítókkal, egyedi ruhákkal, ékszerekkel és boros kiegészítőkkel, ahol neves borász kiállítók és kézműves sörfőzdék mutatják be legújabb tételeiket. Vasárnaponként kora délután rendezik meg a Sunday Brunch-ot, ahol az igényes büfémenü mellé korlátlan italfogyasztás jár, ha sikerül asztalt foglalni. A családos vendégek gyermekeinek egy tágas játszórészt alakítanak ki, gyerekfelügyelettel.

Egy igazi, osztályon felüli éttermet tudunk ajánlani minden szépséget, eleganciát és stílust szerető embernek, hogy elvonulhasson a város zajától egy gasztronómiai kalandra, a béke eme szigetére.