Szimpla a romkocsmák nagy örege

Bár a bulinegyedben szinte minden sarkon találhatunk már romkocsmát, a Szimpla Kert nemcsak azért különleges, mert az első volt, hanem mert a legtöbb kifejezetten jellegtelen társával ellentétben nagyon markáns és egyedi hangulat jellemzi.

Mindez a minden téren érezhető eklektikusságnak köszönhető: a többnyire lomtalanításból beszerzett különleges bútorainak és dizájnelemeinek, a minden korosztályt és – lévén, hogy az évek során az egyik legfontosabb turistacélponttá nőtte ki magát – minden nemzetet lefedő közönségének, utóbbi miatt pedig aztán tényleg érdekes barátságok vagy beszélgetések szövődhetnek esténként. A hely népszerűségét az is mutatja,  hogy sokszor egy átlagos hétköznap délután hatkor is nehéz ülőhelyet találni, mindez pedig annak is a hatása, hogy a programokat szintén hatalmas változatossággal írják, a vendég itt tényleg úgy érezheti, hogy a sör mellé mindig kap valami pluszt.

Minden kedden, szerdán és csütörtökön élő koncerteket láthatunk, péntekenként pedig az Open Stage sorozat keretében bárki felállhat a színpadra, és előadhatja a dalát, a szervezők még hangszert is biztosítanak hozzá. Minden vasárnap piac fogad; minden hónap első szombatján bringapiac, a második szombatján pedig Szimpla Treasures – utóbbi esetében régiséggyűjtők féltve őrzött kincseit, valamint kortárs alkotók friss koncepcióit, alkotásait tekinthetjük, illetve vásárolhatjuk meg.

Szintén hozzájárul az emberközeli, barátságos hangulathoz, hogy kutyát is be lehet vinni, és chip-leolvasóval is rendelkeznek. A Szimpla Kert azonban túlmutat önmagán: kevés szórakozóhely mondhatja el ugyanis magáról, hogy nagyban hozzáadott egy ország imázsához: ha nem nyílik meg a Szimpla 15 évvel ezelőtt, talán soha nem teremtődött volna meg a bulinegyed, ami sajátos hangulatával a város egyik legnagyobb turisztikai vonzerejévé vált. A külföldiek itt olyan különleges élményt kapnak, amelyet máshol nem, s ha egyszer megcsapta őket az itteni hangulat, újra és újra vissza akarnak jönni, hogy még többet kapjanak belőle.