Lágy dallamoktól a gitárzúzásig

2017 már az eddig bejelentett nevek alapján is az egyik legerősebb év lesz nemzetközi koncertek szempontjából – a teljesség igénye nélkül válogattunk a kínálatból.

Pop- triumvirátus

A 2 Grammy-díjas és több mint 11 millió eladott lemezzel büszkélkedhető funk-szupersztár, Bruno Mars mindenhol a világon hamar az A-kategóriás nevek között találta magát. Sok más hasonló kaliberű énekessel ellentétben azonban szerencsére nem kellett megvárnunk a pályájának alkonyát, hogy eljusson hozzánk: 4 évvel a legutóbbi magyar show-ja után május 30-án ismét beveheti az Arénát. Nála is aktuálisabb könnyűzenei előadó a 2015-ös Sziget után idén a Volt Fesztiválon fellépő Ellie Goulding, aki a Love Me Like You Do című slágerével durrant be végérvényesen a köztudatba – a szám videoklipje már közel másfél milliárd megtekintésnél tart a Youtube-on. Az év legnagyszabásúbb pop-showját azonban kétségkívül Robbie Williams adja majd, aki az énekesnőhöz hasonlóan szintén két éve a Szigeten lépett fel utoljára, augusztus 23-án azonban egyenesen a Groupama Arénát veszi célba egy borítékolhatóan még látványosabb szuperkoncertet prezentálva.

Elektronikus ízek

Valószínűleg kevés olyan ország van, ahol olyan hatalmas rajongóbázisa lenne az electro swinget játszó osztrák formációnak, mint hazánkban – a Parov Stelar tavaly a Szigeten kiemelt fellépőként vonzott tízezreket, decemberben pedig a Sportarénát töltötte meg. A magyar rajongók lelkesedése azonban lankadatlan, így a május 13-ai Budapest Parkos koncertjükre is várhatóan telt házas lesz. A new wave és a szintipop egyik legnagyobb élő legendájának, a Depeche Mode-nak itthon mindig is hatalmas kultusza volt, az együttes pedig mindezt rendszeresen meg is hálálja, így az idei turné sem kerül el minket – a briteknek május 22-én nyilvánvalóan a Groupama Aréna megtöltése sem jelent majd kihívást.

Régóta várt rocksztárok

A kaliforniai punk és úgy általában az egész műfaj egyetlen, több mint egy évtizede masszívan stadionokat megtöltő együttese, a Green Day 12 év után tér vissza hozzánk új, Revolution Radio című lemezével, ráadásul a színtéren ugyancsak nagyágyúnak számító amerikai Rancid társaságában. Az év legnagyobb szenzációja azonban talán, hogy tizenhat évvel a nu-metal lázat beindító, klasszikussá nemesedett Hybrid Theory című albumuk megjelenését követően, végtelennek tűnő várakozás után először végre hozzánk látogat a Linkin Park – az ezredforduló utáni rockzenekarok legnépszerűbb képviselője a Volt Fesztivál 0. napján szedi szét a színpadot. Szintén a tinédzseréveit a kétezres évek elején töltő generáció szívét dobogtatja meg leginkább valószínűleg Marilyn Manson budapesti visszatérése – az extravagáns sokkrockernek stílusosan Valentin-napon jelenik meg az új lemeze, amelyet július 20-án be is mutat a Budapest Parkban.

Fiatal arcok a klubokban

Ritkaságszámba megy Magyarországon, hogy egy olyan friss formáció, mint az Against The Current hazánkba látogasson. A tavaly az All Time Low és a Good Charlotte előzenekaraként turnézó, leginkább a Paramore zenei világát követő pop-punk bandát az angol Rock Sound magazin egyenesen az év egyik legfrissebb hangjának nevezte debütáló lemezük kapcsán – az együttes február 26-án a Dürer Kertben mutatkozik be. Szintén a pesti szórakozóhelyre érkezik március 13-án a brit Asking Alexandria – a metalcore hullám egyik úttörője, egy fél generáció meghatározó bandája a korábbi énekes, Danny Worsnop visszatérésével ismét a klasszikus felállásban hergeli a közönséget.