FORRAI MIKLÓS – gasztronómiai és divatszakember

„A divat és a gasztronómia iránti érdeklődésem a kilencvenes években kezdődött, ma már a gasztronómiáé a főszerep. Akkortájt volt egy divatstúdiónk a belvárosban, és adódott a lehetőség egy kétszintes üzlet létrehozására. Az alsó szintje a divatról szólt, felül pedig létrehoztunk egy irodalmi kávézót.”
„A kilencvenes évek pezsgő fővárosi divatéletében számtalan divatshow-t szerveztem, a legkülönbözőbb helyeken: a zebrától a földalatti megállóig. Nagyon jó időszaka volt ez a divatbemutatók hazai történetének. Most kellene, hogy valaki ismét megrázza hasonlóképp a hazai divatéletet, mint ahogy mi tettük.”
„Akkoriban találtam egy remek adottságú, kihasználatlan helyet a hatodik kerületben, és az lett az Articsóka Étterem, mediterrán, olasz ízvilággal.”
„Akárcsak a divatshow-k szervezése, az éttermek karakterének kiötlése is egyre nagyobb feladat, kreativitás elé állítja a tulajdonost: ma már annyi étterem van Budapesten, hogy mindegyiknek meg kell találnia a saját arculatát, közönségét. Nálunk az Alessióban ez szerencsésen működik.”