SCHNÖLLER SZABINA – operaénekes

Opera és népdal, Zürich és Budapest, az alpesi táj és a budai miliő – Schnöller Szabina életének meghatározó terepei. Egyszerre operaénekes és művész, a magas kultúra művelője és a népdal rajongója, de mindenekelőtt, nagybetűvel: Édesanya, akinek küldetése, hogy a gyermekektől az idősekig mindenkihez közel kerüljön az opera világa.

„Rengeteg népdalt énekeltünk a nagymamámmal, cserkészként népdalversenyekre jártunk, és általában az élvonalban végeztünk. Egy négyéves kisfiú édesanyjaként azt tapasztalom, hogy a gyerekeknek elemi éltetőerő a zene.”

„Személyes feladatomnak tekintem, hogy mindenkihez közel vigyem az operát. Kialakult egy olyan gondolkodásmód az emberekben, hogy az opera valamiféle francia éticsiga, amit nem ismerünk, hagyjuk meg azoknak, akik ismerik, és »egyék« ők. Ez nem így van, és ezt szeretném közvetíteni azért, hogy mind többen merjék fogyasztani.”

„Legutóbb a Figaro házasságában láthattak a nézők a Grófné szerepében, az elkövetkezendő két évben szerte Magyarországon, a legnagyobb színházakban játsszuk a Szabó Mátérendezte darabot. Jöjjenek el, élvezzük együtt, hogy a kultúra mindenkié!”