A LŐRINC PAP TÉREN A CSEH SÖRÖK LEGKIRÁLYABB KOCSMÁJA

A valamikori Cirkogejzír mozi helyére költözött a cseh sörökben utazó Jaromír Söröző Étt erem legújabb pubja: a Jaromír a Templomhoz a Lőrinc Pap téren a Jézus Szíve templommal szemközti oldalon nyílt meg. A hoki királyáról, Jaromír Jágrról elkeresztelt étt erem-söröző kultikus hellyé vált az utóbbi években Budapesten: hatására komplett tábor szerveződik a cseh sörök szerelmeseiből.

A Pivovar Strakonice termékei, a hétféle csapolt sör, valamint a Maximilian IPA nedűje autentikus cseh konyhával párosul, a konyhafőnök Csehországból hozott alapanyagokból építkezik. Kötelező megkóstolni a barna sörben pácolt marhapofát knédlivel, a tócsnikra emlékeztető csülkös-tejfölös csehfrit és Karel bácsi húsgombóclevesét. Az elérhető árú minőségi cseh konyha hétköznaponként menüvel fogad, és kora tavasztól a Lőrinc pap téren terasszal bővül.

Ezzel a Mikszáth téri gócpont a Lőrinc pap térre burjánzik tovább, új arcot teremtve a templom árnyékában megbúvó köztérnek. A kiváló cseh ételek és feledhetetlen sörök békebeli bútorokkal kiegészített mai környezetben, tágas pincében, meleg fények között várnak, az étt erem és a kocsma szerethető találkozását, metszéspontját teremtve meg a város szívében.