FELFRISSÜL A VÖRÖSMARTY TÉR

Új külsőt kap az ötödik kerület köztérfelújítási sorozatában a Vörösmarty tér is. A pesti belváros turistatömegek által látogatott főtere új köz- és díszvilágítási rendszert kap: megújulnak az utcabútorok és úttartozékok is, valamint a térbe csatlakozó szomszédos kis utcák felületei is.

Restaurálják és jobban kiemelik a tér közepén álló Vörösmarty-szobrot is. A több mint 30 éves betontérkő burkolatot magas minőségű, egyedi kialakítású és megjelenésű természetes lapkő burkolat váltja majd. A téren tartandó vásárok és a kulturális rendezvények igényeit jobban kiszolgáló tér születik a mostani megújítással, kialakítják az egységes arculatú árnyékoló rendszerek fogadószerkezeteit és a burkolatba rejtett szükséges elektromos csatlakozási lehetőségeket.

A zöldfelület is nagyobb lesz: a Vörösmarty téren hét százalékkal nő a növényzet, és a lehetőségekhez mérten tizenöt új fát ültetnek: hetet a téren, a környező utcákban pedig nyolcat. A köztár jellegzetes Oroszlános kútját áthelyezik a Harmincad utca és a Vörösmarty tér csatlakozásához.