VIRTUÁLIS UTAZÁS A TÖRTÉNELMI BUDAPESTEN

Évszázadok óta foglalkoztatja a tudósokat és művészeket az időutazás. Talán egyszer, a távoli jövőben megvalósulhat, csakhogy mi a jelenben élünk. Nos, utazásunkra a jövőbe még várni kell, azonban a múltba, ha virtuálisan is, de másfél óra erejéig már eljuthatunk. Igaz egyelőre csak Budapesten, és itt is csak a Budai Vár környékére, ebben viszont élen járunk: Rómában és Jeruzsálemben találkozhatunk csupán hasonló élményekkel.

Ehhez pusztán egy szemüveget kell felvennünk, s ha körülnézünk a várnegyedben, megjelenik előttünk a történelem. A mai békés, turistákkal zsúfolt utcák csaták helyszínévé válnak, kardjukat kirántó vitézek lóháton vágtatnak el mellettünk, vagy tapasztalhatjuk, amit apáink, nagyapáink átéltek: a tankokba csapódó bombák hátborzongató látványát.

A VR -úra ugyanis történelmünk hét korszakába repít minket, de ez a hét korszak nyolcszáz év magyar történelmén kíséri át az érdeklődőt. Eközben nyomon követhetjük e nyolcszáz év kulturális fejlődését is. Időutazásunkat természetesen többnyelvű magyarázat kíséri. Szemorvos azonban ezt a szemüveget nem tudja fölírni: hogy fölvehessük, a VR Tours csapatát kell felkeresnünk.