Délolasz zöldségleves (főzés nélkül)

Az uborkát pucoljuk meg, kockázzuk fel a hagymával és a paradicsommal együtt, a paprikákat karikázzuk. Enyhén sózzuk a zöldségeket. 8 dl, friss, hideg vizet keverjünk el 1 dl olívaolajjal, a fehérborecettel, sóval, a fűszerekkel, öntsük a zöldségekre, tegyük 20 percre a hűtőbe érni, majd tálaljuk. Pirított, kockázott kenyérrel kínáljuk. A legnagyobb kánikulában életmentő fogás lehet.

Hozzávalók:

  • víz,
  • 4 szelet száraz kenyér,
  • 1 dl extra szűz olívaolaj,
  • 50 dkg érett, édes paradicsom,
  • 25 dkg kovászolni való uborka,
  • 1 nagy fej lila hagyma,
  • 1-1 db sárga és piros paprika,
  • 1 ek. szárított oregánó,
  • 1 csokor friss bazsalikom tengeri só,
  • 1 ek. fehérborecet