360 fokos térélmény Budapest belvárosában

Égi bárba indultunk Budapest belvárosába, a hatás pedig egészen rendkívüli volt: néhány órára sikerült elszakadnunk a mindennapoktól, mintha egy utazáson vettünk volna részt.

A Rooftop vagy tetőterasz életérzés az elmúlt tizenöt évben hódít Budapesten, ennek egyik legimpozánsabb tere a Bazilika szomszédságában található High Note Skybar, az Aria Hotel tetején a Hercegprímás utcában. Fényárban úszó élőzenés hallból megyünk lifttel a legfelső emeletre, ahol egyszercsak megnyílik a tér, és néhány perc múlva semmi más nincs, csak a 360 fokos szabadságérzet van.

MINTHA EGY LÁTHATATLAN HÍDON ÁTSÉTÁLHATNÁNK A BAZILIKA KUPOLÁJÁBA… Egykori lakóházat alakítottak át a szálloda tulajdonosai, a gangokat loggiákká építették, a tetőn pedig
többszintes teraszt fejlesztettek. A legnagyobb kaland a szinteltolással megemelt kétszárnyú teraszok tizenöt főre tervezett foteljeit elfoglalni, akár a Bazilikának hátradőlve, vagy szemből figyelve a műemléket, és belefeledkezni az egyedülálló körpanorámába.

KOKTÉL ÉS TAPAS A 360 fokban élvezhető fényár és a panoráma élménye annyira felemelő, hogy a vendéglátók a könnyed koktélozásra és a frissítőkre koncentráltak; mindegyik koktél mellé pedig saját ízvilágot társítottak. Tizenkét klaszszikus koktélhoz tizenkét falat dukál, savanyúhoz az édes, lágyabb falatokhoz pedig fűszeresebb falatok.

AVOKÁDÓ, CITRUS ÉS ZÖLDALMA A Green World markánsabb citrusosabb ital, ennek méltó társa a Salmon Tatar, mely egy könnyedebb étel, amit avokádó és zöld alma kellemes elegye tesz még lágyabbá. A Toscana Lover pedig az édeskésebb nyáriasabb, mondhatni nőiesebb ízvilágot hozza, akár csak az Aperolos Shame on you, utóbbit vörös tonhalfalatkák egészítenek ki – kihagyhatatlan annak, aki rajong a tonhalért.

FEKETECSOKOLÁDÉ-CSÍKOK ÉS EPERÁLOM Az édes ízek mellé szintén koktél járul, ezek közül a bazsalikommal és lime-mal megbolondított, különleges
formában, vékony burokból buggyan ki a mámorosan finom eperöntet, a feketecsokoládét pedig citromfűvel tették még vonzóbbá.

DÉLELŐTTI KÁVÉRA VISSZAJÖVÜNK A bár a délutáni órákban a legnépszerűbb, hétköznaponként éjfélig, péntek-szombaton pedig hajnali kettőig tart nyitva a terasz. A délelőtt a legszabadabb, úgyhogy ha valaki a város forgatagában igazi kikapcsolódásra vágyik, akkor térjen vissza. Az itt töltött idő bizton felér egy testmozgással vagy bármilyen munkaközi relaxszel. Noha 11-kor nyitnak ki, de ekkor jellemzően a szálloda vendégei látogatják. Mi biztosan legközelebb ekkor térünk vissza.